Home » vragen

Is Microblading voor iedereen geschikt?

Nee helaas niet. Er zijn ziekten of aandoeningen waarbij het een minder goed idee is!
Dit geldt o.a. voor: hemofilie, diabetes, chronische huidziekten zoals: eczeem, psoriasis, pathologische wondgenezing, contactallergie, immuunziekten, hart –en vaatziekten. Ook bij het gebruik van bepaalde medicijnen, zoals anti-stollingsmiddelen of bloedverdunners, kan er geen behandeling plaatsvinden, Bij twijfel, neem dan vooraf contact op met de huisarts.Wanneer iemand een extreem vette huid heeft, wordt microblading ook afgeraden, omdat
het pigment niet in de huid blijft zitten
.

 

 

 

 

 

 

Op vakantie na de behandeling?

Het is niet slim om vlak voor je zonvakantie microblading te laten zetten, dit omdat de eerste 5 dagen na de behandeling je wenkbrauwen niet in contact mogen komen met zon en chloorwater. Na behandeling wordt aangeraden om niet in contact te komen met direct zonlicht er wordt aangeraden een hoed/cape/zonnebril te dragen, indien u deze voorgeschreven bescherming niet op correcte wijze nakomt zult u een stuk minder lang plezier hebben van de gepigmenteerde wenkbrauwen dan een ander persoon.

 

Doet de behandeling pijn?

Daarover zijn de meningen sterk verdeeld. De een vergelijkt het zetten van de hairstrokes met het gevoel tijdens het epileren , de ander vindt het iets pijnlijker maar door de verdoving (verkrijgbaar via huisarts) is de pijn nihil tijdens de behandeling. Sommige voelen zelfs helemaal niks.